Del 11: Var det verdt det?

Advokaten min spurte meg etter ankeforhandlingene om jeg ville gjort det samme igjen, altså anmeldt, om jeg på forhånd hadde visst hvor psykisk krevende det ville bli. Uten å nøle svarte jeg ja. Å anmelde overgrepet var det eneste riktige å gjøre. Min motivasjon for å anmelde overgrepet var å beskytte andre fra å havne i en liknende situasjon. For min egen del var det for sent. Jeg har gjort det som er i min makt for at de som kommer etter meg på massasjebenken ikke skal måtte oppleve det samme som meg. Til de som eventuelt ble utsatt for overgrep av samme massør i etterkant av min hendelse vil jeg beklage på det sterkeste at politiet dessverre ikke gjør jobben sin raskt nok. 

På den andre siden hadde jeg kanskje mye tidligere fått sinnsro til å starte bearbeidingen av selve overgrepet hvis jeg hadde latt være å anmelde. Nettopp fordi prosessen fra anmeldelse er levert til saken er ferdig behandlet i rettssystemet tar altfor lang tid. Jeg har mange ganger i ettertid tenkt at livet mitt kanskje ville vært mindre preget av angst, stress og uro om jeg ikke hadde gjennomgått denne langvarige prosessen med gjentagende retraumatisering. Dette er noe jeg aldri vil få svar på. Men etter å ha lest om, og sett dokumentarer av folk som har forsøkt å fortrenge overgrep de ikke har anmeldt, og ser hvordan de sliter med skyldfølelse og sterke psykiske plager, så angrer jeg ikke et sekund. Ved å anmelde overgrepet fikk jeg via politi og rettsvesen plassert skylden der den hører hjemme.

Etterhvert som roen nå sakte men sikkert begynner å senke seg i kropp og sinn kjenner jeg at det antakelig er riktig som alle sier. Hadde jeg ikke anmeldt overgrepet ville nok stresset og uroen vært erstattet av skyldfølelse, dårlig samvittighet og andre vonde tanker som jeg hadde måttet leve med resten av livet. Kanskje jeg aldri hadde fått ro i sjelen noen gang igjen. Selv om jeg fortsatt er preget av prosessen så vet jeg med meg selv at jeg har gjort det som er riktig. Min samvittighet er ren. Jeg har bevist for meg selv, og resten av verden, at det som skjedde på massasjebenken absolutt ikke var greit. Jeg kan se andre kvinner i øynene når jeg forteller min historie, fordi jeg har gjort det jeg kan for at de ikke skal oppleve det samme. Min historie viser at det nytter å anmelde overgrep. Jeg ble trodd og tatt på alvor gjennom hele rettssystemet. Jeg håper dommen virker preventivt, både på massøren og på andre.

Jeg er stolt av meg selv som har stått i denne prosessen. Jeg er stolt av det jeg har oppnådd! Det har kostet meg mye, men det var absolutt verdt det.

 

#anmeldelse

#rettferdighet

#rettssystemet

#dom

#fengsel

#stolt

#skyldfølelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anmeldelsen2014

anmeldelsen2014

40, Agdenes

Jeg er ei dame på 40 år (ikke fra Agdenes) som ble voldtatt under en massasjebehandling på et velrenommert SPA sted i Oslo i november 2014. Denne bloggen handler om min opplevelse av å anmelde et slikt forhold til politiet, mitt møte med rettsvesenet, hvordan jeg opplevde å forsvare meg mot voldtektsmannen gjennom to rettssaker, og hvordan dette har påvirket meg i ettertid.

Kategorier

Arkiv

hits